torsdag 10 maj 2018

Cirque de Navacelles

Av en slump så hittade vi Cirque de Navacelles när vi surfade runt efter utflyktsmål och det var verkligen, Wow vilket ställe! En timmes bliresa från Marseillan. När man på A75:an efter  Lodève tar höger och efter ett tag på vindlande vägar når högplatån så känns Medelhavet avlägset och tankarna går till Gotland. Efter en lång lång rak väg så når vi efter ett tag fram till Baume Auriol där vi stannade och fick en fantastisk utsikt över Cirque de Navacelles. Det är imponerande att tiita ner i grytan som naturen har skapat. Här finns även turistinformation m.m. Cirque de Navicelles är klassificerad sedan 2016 som en Grand site du France.
Vi tog sedan bilen ner till byn längst där nere, sisådär 300 meter längre ner. Inget för den höjdrädde det är smala vägar med djupa stup, på sommaren går det visst shuttles som man kan ta. Alternativet är att vandra ner vilket vi ska prova nästa gång vi åkr hit, det finns även en vandringsled där nere. 


Väl nere gick vi över den gamla stenbron ner till vattenfallet i botten. Barnen och vi balanserade runt på stenarna och fikade innan vi vände hemåt. Det är badförbud vilket känns vettigt då floden försvinner ner i underjordiska floder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar