lördag 24 juni 2017

Resan till Marseillan 2017

Så var det dags för att åka ner till Marseillan för årets långsemester. Det blir andra sommaren i vårt hus och i år har vi fyra långa veckor här, vissa på egen hand och vissa med besök av släktingar.

I år valde vi att åka över Belgien och tvärs igenom Frankrike från norr till söder. Efter en rejäl första dagsetapp på 120 mil ner till Bremen så tog vi det lugnare de följande dagarna för att hinna utforska några platser på vägen.

Den andra dagen så anlände vi till Brügge i Belgien efter lunch. En väldigt pittoresk och mysig medeltidsstad där Fredrik redan varit tidigare. Att de dessutom har bra öl gör ju inte saken sämre. Staden har anor från 1100-talet och har varit en viktig handelsstad. Det blev en halvdag för oss men vi hade gärna stannat längre.


Andra dagen fortsatte vi söderut ner mot Frankrike och ett stopp vid Monets trädgård en plats vi länge har velat besöka. Vi blev inte besvikna, det är väl värt besöket. Köerna så här i början av säsongen var korta även om det var varmt så det räckte, runt 34 grader i skuggan. Har man möjlighet ska man nog välja att komma hit i början eller slutet av dagen för ett kunna njuta av blommorna i ett mjukare sken.


Från Giverny var det en kortare resa på 30 mil ner till vår nästa övernattning i Sully-sur-Loire. Tyvärr blev det en längre väg en då Google Maps inte var uppdaterad på att några vägar var avstängda men efter lite sightseeing på mer eller mindre stora route departemental så kom vi fram.Sully-sur-Loire kan verkligen rekommenderas som stopp. Slottet har nyligen renoverats och iordningställts invändigt och ägs idag av staden. Olika rum har möblerats för att visa olika tidsepoker i slottets i historia och allt är väldigt prydligt.
Sista etappen var över Centralmassivet där vi fick välbehövlig svalka efter värmen dagen innan och dessutom ett och annat rejält skyfall. En bra mycket roligare väg än A9:an.

Till slut kom vi fram till Marseillan och till vår glädje och häpnad så levde blommorna! Citronträdet och bougainvillean mådde finfint, men lavendeln såg slokörad ut men har ändå klarat sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar