måndag 26 juni 2017

Höst och vinterbestyr i huset

Bloggen har legat väldigt orörd under året som har gått sedan förra hösten. Vi har dock inte varit på latsidan med våra besök i Marseillan utan huset har fått besök var och varannan månad. Mestadels kortresor på fyra dagar men även några längre resor. Nästan varenda resa har dessutom innehållit besök på antingen Castorama eller IKEA men nu ska nog räcka med det på ett tag.

Hösten bjöd på en rejäl höststorm som tur var samtidigt som en av oss var på plats då det plötsligt mitt i natten började läcka in vatten från den nya väggen vid terrassen... Fram med bunkar och kastruller! Snickaren kom och tittade dagen efteråt och konstaterade att jo det läcker men det forsar inte. När han senare tog bort plywoodskivan på väggen (tur att vi ännu inte hunnit måla där...) så visade det sig att det hade läckt in runt det nya fönstret. Efter reparation ska det ny hålla tätt.Kökets tak har fått sig en målning och är nu vitmålat, inklusive stupröret som leder invändigt från terrassen. Grå plast är inte världens mysigaste att titta på. Med råd från vår eminenta färgaffär i Beziers (Lopez) så gick det lätt att måla även detta.Ett mycket ljusare kök. Det återstår att måla trappan upp till terrassen men det blir nästa höst. Under sommaren är det för mycket folk i huset för större arbeten. I taket av köket ska det bli glödtrådslampor, men en modern LED variant. Totalt 12 stycken när det är klart. I maj så fick även terrassen sin sista målning av brädorna runt om .


Vi kan aldrig riktigt få nog av utsikten över Marseillans kyrka. På sommaren är det hundratals svalor som flyger runt på himlen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar