söndag 3 juli 2016

Snart färdigt!!

Nu är det bara bambugolvet som saknas på terrassen

Det är verkligen spännande att se hur allting växer fram. Steg för steg har vi följt processen med terrassbygget i Marseillan och det är svårt att tro att allt snart är färdigt. I morgon sätter sig familjen i Blåräv med sikte på Languedoc. 

Väggarna är färdigputsade

Nu är väggarna på terrassen färdigputsade i den vita färg som vi hade valt ut tidigare. Elektrikern har satt upp eluttag på två ställen så nu blir det möjligt att ta ut datorn och jobba...Både elektrikern och Laurent ger intrycket av att tänka självständigt vilket är glädjande - det vill säga de tycks inte bara jobba mekaniskt utan funderar på vilka framtida behov vi kan tänkas ha och lägger till detta utan extra kostnad. 


Fönster och dörr har tillkommit....de släpper ner en hel del ljus till köket. 


Den stora träbjälken har sågats av, men en liten stump har sparatsYttre väggen kommer vara ca en meter hög när bambubrädorna har lagts till...

Vy ovanifrån, 

Sista etappen med golvet påbörjas

Underlaget till bambugolvet är nu installerat...allt som fattas är själva bambubrädorna. De är vid tidpunkten för bilden staplade i högar i köket. Det ska bli roligt att se hur det ser ut när vi kommer den 7/7. 

 Brädor har lagts ut i väntan på bambutrallen Bambubrädorna är staplade i köket


Fläkt och vattenledning i sovrummet

Fläkten är dragen i röret bredvid vattenledningen. Tanken är att bygga en vägg framför dessa ledningar för att dels dölja dem dels förebygga fukt som alltid är närvarande på bottenplan i stenhus.1 kommentar:

  1. ser fram emot att få se er altan möblerad och klar, gott att ha skuggområden då det ju kan bli rejält varm på sommaren :-)

    SvaraRadera