lördag 25 juni 2016

Husbyggen kan vara lika spännande som deckare...

Den tredje juli är det tänkt att familjen sätter sig i den Blå Hondan - även kallad Blåräv - för att åka till Marseillan medan släkten flyttar in i vårt svenska hus. Det är mycket spänning i luften och minstingen håller för fullt på att räkna ut hur många Yohooer som får plats i en liten ryggsäck som hon har fått tillåtelse att ta med i bilen. Enligt den mycket sympatiska byggaren så ska huset vara klart att flytta in i den 6 juli...Vi har fullt förtroende för honom, men med tanke på att huset...inte...är klart än...alls...så ska det bli väldigt spännande att se hur det ser ut när fem familjemedlemmar stormar in med IKEA-möbler i släptåg.

Terrassen

Sedan sist vi skrev så har ett fönster tillkommit och väggarna har grundputsats. Det saknas fortfarande tätskikt, dörr och bambugolv, men enligt Laurent ska golvbrädorna komma på måndag. Tummar och tår korsade att det blir så! När golvet är klart och allt är tätat så kommer taket att lyftas av. Trappan saknas dock fortfarande...men den som väntar på något gott. 

Med lite fantasi kan vi föreställa oss ett terrassbord med stolar ...

Här kommer det - snart tror vi - att finnas en terrassdörr

Stupränna på plats

För att vi inte ska få en piscine på balkongen så behövs det stuprännor. Dessa är nu på plats och dragna genom det framtida köket och ut på husväggen. Laurent konstaterade precis som vi att grått inte är den bästa färgen för rör. Han lovade att byta detta så fort som möjligt till vitt vilket vi är tacksamma för. 

Ytterdörren och en liten bit av röret som syns utifrån


Här syns röret bättre - grått är som sagt inte det mest optimala om målet är att den ska vara diskret och smälta in


Så här ser det ut i köket. Inte så jätteroligt, men vi funderar på att måla det vitt. 

Köket som komma skall

Laurent har lovat att montera upp IKEA-köket vilket vi är evigt tacksamma för! Här nedan syns platsen där köket ska vara.

Platsen där köket ska vara


Så här tänker vi oss att det ser ut...om en och en halv vecka....


Sovrummet på bottenplan

På bottenplan där köket tidigare stod är det tänkt att bli ett sovrum med dubbelsäng och garderober...Det gamla köket är utrivet och allting ligger som en stor hög på golvet. Vi har lovat att vår mäklare får den fina gasspisen, resten ska slängas. Tanken är att bygga en vägg med fönster för att skapa lite avskildhet för sovrummet...Som det ser ut nu så känns det avlägset att se det färdigt,  men vi är hoppfulla. Just  nu behöver vi inga sommardeckare utan har fullt upp med att känna spänning med annat...

Så här ser det ut just nu där köket stod...

En fin vattenberederare har tillkommit då den gamla var trasig. Den här är större än sin föregångare och behöver tassar att stå på.


Bredvid vattenberedaren ska det stå en tvättmaskin - allt är klart för att installera den
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar